Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΝέα Υόρκη: «Απέραντη λίμνη» σπίτια και δρόμοι – Καταρράκτες μέσα στο Μετρό...

Νέα Υόρκη: «Απέραντη λίμνη» σπίτια και δρόμοι – Καταρράκτες μέσα στο Μετρό (vid)

Νέα Υόρκη: Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν ειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους – Σε φωτογραφίες και πλάνα που δημοσιεύθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται μέσα στο Μετρό της πόλης να έχουν δημιουργηθεί… καταρράκτες 

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε όλη την περιοχή, η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό «μπλακ άουτ» στην πόλη, καθώς η άνοδος των υδάτων διέκοψε τις μετακινήσεις και εγκλώβισε ανθρώπους σε αυτοκίνητα και σπίτια. Ολόκληρες γραμμές του μετρό έκλεισαν, μεγάλοι οδικοί άξονες μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ τα παιδιά οδηγήθηκαν σε πάνω ορόφους των πλημμυρισμένων σχολείων.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προειδοποίησε όσους ζουν σε υπόγεια να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να μην υποτιμήσουν την καταιγίδα, προειδοποιώντας για κινδύνους.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι κάτοικοι λάμβαναν ειδοποιήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα από την μετεωρολογική υπηρεσία, που τους προειδοποιούσε για επικείμενες πλημμύρες. Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην οδηγούν παρότι η καταιγίδα βρισκόταν σε ύφεση.

Όλη την ημέρα, σε πολλούς σταθμούς του μετρό δημιουργήθηκαν καταρράκτες με νερό, με τα δρομολόγια να διακόπτονται ακόμη και σε μεγάλους κόμβους όπως το Barclays Center.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας δέχθηκε όση βροχή συνήθως δέχεται σε διάστημα τριών μηνών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο ποταμός Μπρονξ είχε φτάσει τα 4,9 πόδια και κινδύνευε να σπάσει τις όχθες του.

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular