Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΛαμία: 67χρονος χάρισε ζωή με το θάνατό του

Λαμία: 67χρονος χάρισε ζωή με το θάνατό του

«Γέφυρα ζωής» εν μέσω κακοκαιρίας στήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Ένας άνδρας 67 ετών από την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας έδωσε ζωή με το θάνατο του σε τρεις συνανθρώπους μας, καθώς η οικογένειά του βρήκε τη δύναμη ψυχής να δωρίσει τα όργανά του, όταν κατέστη εγκεφαλικά νεκρός από εγκεφαλική αιμορραγία.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η αφαίρεση – λήψη οργάνων έγινε τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου 2023 στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας από ειδική ομάδα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ελήφθησαν το ήπαρ και οι δύο νεφροί, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προς μεταμόσχευση.

Όπως ενημέρωσε ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς: «η λήψη των οργάνων έγινε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου μας με την υποστήριξη της Μ.Ε.Θ. με Διευθυντή τον κ. Φώτιο Τσιμπούκα, υπό τον συντονισμό της κ. Μαρίας Ψωμά, Διευθύντριας Αναισθησιολογίας (Εντατικολόγος ΜΕΘ) και τοπικής συντονίστριας του ΕΟΜ. Σημαντική ήταν η συνδρομή του κ. Αθανάσιου Σκαρμούτσου, Επιμελητή Β ́ Χειρουργικής και του κ. Αλέξη Φουντούκα, ιατρού Αναισθησιολόγου καθώς και η βοήθεια όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Μ.Ε.Θ., του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού τμήματος καθώς και του ΕΚΑΒ Λαμίας που με την συμμετοχή τους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχε το Νοσοκομείο μας για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς. Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή που, παρά την φόρτιση και θλίψη, έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους».

Πηγή

via

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular